Del broccolien i ensartede buketter, skræl stokken og snit den i mellemstore tern. Damp det hele netop mørt i letsaltet vand, køl straks af i iskoldt vand og lad dem dryppe godt af.
Pisk æg, mel, 2 slags ost, 1 fed finthakket hvidløg, ½ tsk. salt og chiliflager sammen i en skål. Hak broccolien temmelig fint, vend den i dejen og lad det hele hvile 10 min.
Rør imens cremefraichen med 1 fed presset hvidløg og smag til med salt og peber.
Halver agurken, fjern den bløde kerne og snit resten i fine små tern. Skær tomater og løg i ditto tern og vend det hele sammen i en skål. Kom balsamico og 1 spsk. olie ved og smag til med salt og peber.
Varm et godt skvæt olie op på panden og sæt broccolifarsen i frikadelle-store klatter. Steg dem gyldne og møre, ca. 3 min. på hver side, og server dem rygende varme drysset med lidt ekstra (flage)salt. Giv hvidløgscreme og salsa til - som tilbehør til kylling, fisk eller gris eller som appetizer præcis som de er.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()