Del broccolitoppen i buketter og stokken i tern og kog det mørt i letsaltet vand. Dræn, afkøl og hak det med en kniv. Tilsæt rasp, æg, salt, peber og til sidst mælken og rør det til en fast "fars" og lad den trække køligt en halv times tid. Skræl imens agurken, halver den på langs og skrab kernerne ud. Drys godt med salt indeni og udenpå og læg dem i et viskestykke i ½ time. Skyl saltet af, dup agurkerne tørre. Skær dem i små tern og anret på et lille fladt fad. Rør citronsaft, olivenolie, presset hvidløg og yoghurt sammen, vend agurketernene i cremen og smag til med salt og peber. Brun en god klat smør let og tilsæt samme mængde olie. Form broccolifarsen til frikadeller og steg dem gyldne på begge sider. Server dem med den kolde "sauce" til - som de er eller som tilbehør til fisk, kød eller fjerkræ.
Kundekommentarer ()