0

Broccolifrittata med tomater og ost (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Del broccoliblomsten i små buketter og stokken i 1 x 1 cm store tern. Giv dem et 1-2 min. opkog i letsaltet vand, overhæld med koldt vand og dræn godt. Skær tomaterne i grove tern og snit hvidløgsfeddene i tynde skiver. Varm olien op på en ovnfast pande og sauter broccoli og hvidløg heri 3-5 min. til væden er fordampet - tilsæt tomaterne de sidste 2 min. Pisk imens æggene sammen og rør ost, salt og peber i. Kom grøntsagerne i en tærteform og hæld æggemassen over. Bag frittataen ved 175 grader i 25-30 min. til den er fast og gennembagt. Snit forårsløgene i tynde skiver og drys dem over frittataen inden servering. Server som frokostret eller til (røget) fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.