Del broccolien i buketter, kog dem netop møre i letsaltet vand og køl dem straks af i koldt vand. Skær peberfrugterne i strimler og forårsløgene i skiver. Smelt smørret i en gryde og sauter løgene 2 min. Tilsæt mel og dernæst mælk lidt ad gangen til saucen er tyk og cremet. Skær mozzarellaen i tern og kom det i gryden sammen med blå ost, peberstrimler, salt og peber. Vend broccolien i og fordel massen i portionsskåle eller et stort fad.
Drys med revet cheddar og bag gratinen ved 200°C i 10-15 min. til overfladen er gylden.
Server til fisk, kød eller fjerkræ.
Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen!
Kommentarer og forslag til opskriften