Del broccolien i buketter, nip bønnerne og skær dem i 1 cm lange stykker. Kog broccolien 4 min. i letsaltet vand, kom bønnerne ved og kog yderligere 2-3 min. til grøntsagerne lige netop er møre. Køl dem straks af under koldt vand og lad dem dryppe godt af. Skær peberfrugten i strimler og løget i tynde både. Smelt 2 spsk. smør i en gryde og sauter løget blødt og klart deri. Tilsæt melet og dernæst mælken lidt ad gangen til saucen er tyk og cremet. Skær mozzarellaen i tern og kom det i gryden sammen med peberstrimler, salt og peber. Vend broccoli og bønner i og fordel massen i smurte, raspede portionsskåle eller et stort fad. Drys med revet cheddar og bag gratinen ved 200C i 15-20 min. til overfladen er gylden. Server til fisk, kød eller fjerkræ.
Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen!
Kommentarer og forslag til opskriften