Skær fisken ud 2x2 cm stykker og krydr med salt.
Skyl fenniklen og broccolien, skræl kartoflerne og skær det hele i grove tern, men gem eventuelle skud fra fenniklen til anretning. Varm en gryde op ved middel varme og tilsæt 1 tsk. olie pr. person. Steg grøntsagerne under omrøring i ca. 3 minutter, indtil de er blevet gyldne.
Tilsæt bouillon, 3 dl vand pr. person og kog igennem i ca. 20 min, indtil grøntsagerne er helt møre. Blend suppen med en stavblender og tilsæt fløde. Smag til med salt, peber og lidt eddike eller hvidvin. Hvis du bruger hvidvin, skal alkoholen lige dampes af i ca. 2 min, indtil man ikke længere kan dufte alkoholen i suppen.
Pluk bladene fra basilikummen og skyl grundigt. Afdryp den for vand og hak den groft.
Varm en teflonpande op på fuld styrke. Når panden er rygende varm, tilsættes en tsk. olie pr person. Steg fisken i 30 sekunder uden at bevæge rundt på den. Vend forsigtigt fiskestykkerne om på den anden side, steg videre i 10 sekunder mere og tag af varmen.
Fordel suppen i dybe skåle og top med fisk, basilikum, fennikelskud og et godt skvæt olivenolie.
Kend din fisk: Mørksej
GASTRONOMISK
Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars.
Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.
SUNDHED
Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.
Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK
Kundekommentarer ()