Skær fisken ud 2x2 cm stykker og krydr med salt.
Skyl fenniklen og broccolien, skræl kartoflerne og skær det hele i grove tern, men gem eventuelle skud fra fenniklen til anretning. Varm en gryde op ved middel varme og tilsæt 1 tsk. olie pr. person. Steg grøntsagerne under omrøring i ca. 3 minutter, indtil de er blevet gyldne.
Tilsæt bouillon, 3 dl vand pr. person og kog igennem i ca. 20 min, indtil grøntsagerne er helt møre. Blend suppen med en stavblender og tilsæt fløde. Smag til med salt, peber og lidt eddike eller hvidvin. Hvis du bruger hvidvin, skal alkoholen lige dampes af i ca. 2 min, indtil man ikke længere kan dufte alkoholen i suppen.
Pluk bladene fra basilikummen og skyl grundigt. Afdryp den for vand og hak den groft.
Varm en teflonpande op på fuld styrke. Når panden er rygende varm, tilsættes en tsk. olie pr person. Steg fisken i 30 sekunder uden at bevæge rundt på den. Vend forsigtigt fiskestykkerne om på den anden side, steg videre i 10 sekunder mere og tag af varmen.
Fordel suppen i dybe skåle og top med fisk, basilikum, fennikelskud og et godt skvæt olivenolie.
Kundekommentarer ()