0
Broccolisuppe med mørksej og basilikum
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mørksej, Selleri, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
mørksejfilet uden skind
1 min.
Fisken

Skær fisken ud 2x2 cm stykker og krydr med salt.

broccolifennikel med topbagekartoflerurtebouillonfløde 9%
3 min.
Suppen

Skyl fenniklen og broccolien, skræl kartoflerne og skær det hele i grove tern, men gem eventuelle skud fra fenniklen til anretning. Varm en gryde op ved middel varme og tilsæt 1 tsk. olie pr. person. Steg grøntsagerne under omrøring i ca. 3 minutter, indtil de er blevet gyldne.

Tilsæt bouillon, 3 dl vand pr. person og kog igennem i ca. 20 min, indtil grøntsagerne er helt møre. Blend suppen med en stavblender og tilsæt fløde. Smag til med salt, peber og lidt eddike eller hvidvin. Hvis du bruger hvidvin, skal alkoholen lige dampes af i ca. 2 min, indtil man ikke længere kan dufte alkoholen i suppen.

basilikum
20 min.
Basilikum

Pluk bladene fra basilikummen og skyl grundigt. Afdryp den for vand og hak den groft.

mørksejfilet uden skindolivenolie, ekstra jomfru
25 min.
Fisken

Varm en teflonpande op på fuld styrke. Når panden er rygende varm, tilsættes en tsk. olie pr person. Steg fisken i 30 sekunder uden at bevæge rundt på den. Vend forsigtigt fiskestykkerne om på den anden side, steg videre i 10 sekunder mere og tag af varmen.

olivenolie, ekstra jomfru
30 min.
Anretning

Fordel suppen i dybe skåle og top med fisk, basilikum, fennikelskud og et godt skvæt olivenolie.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
532 kcal
Fedt:
23,1 g
Kulhydrat:
40,3 g
Kostfibre:
11,2 g
Protein:
34,4 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?