Start med at skylle kartofler, broccoli, æble og bladselleri.
Skær kartoflerne i grove tern, og del broccoli i buketter samt stokken i mundrette stykker. Kassér den nederste del af stokken. Snit bladselleri i skiver, og skær æblet i tern.
Halvér citronen, og steg den mørk gylden på skærefladen på en pande. Vend herefter bladselleri, og æbletern med citronsaften.
Find en stor gryde frem, og tilsæt et godt skud olivenolie. Sautér kartoflerne ved mellem varme under omrøring. Når de begynder at mørne, tilsætter du broccoli (gem lidt af broccolibuketterne til anretning).
Dæk kartofler og broccoli med vand. Kog stille og roligt i ca. 10 min., til begge dele er møre. Blend suppen helt lind med en stavblender, mens du tilsætter fløden. Smag til med salt og friskkværnet, sort peber.
Steg falaflerne sprøde og gyldne på en godt varm pande i en smule olie i 3-4 min. i alt.
Skær de resterende broccolibuketter ud i små, mundrette bidder, og vend dem sammen med æbletern og bladselleri.
Hak persillen fint, både blade og stilke.
Anret suppen i en dyb tallerken med falafler og grønt oveni, og slut af med et drys persille.
Velbekomme!
Kundekommentarer ()