0

Bruschetta med feta-avokadocreme og råmarineret ræddike (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skræl ræddike og striml den i lange tynde strimler med en tyndskræller eller kartoffelskræller. Vend strimlerne med 4 spsk. citronsaft, 3 spsk. god olivenolie, salt og peber og lad dem marinere 10 min. Halver imens avokadoerne, fjern stenene og skrab kødet ud i en skål. Mos det godt sammen med stødt chili, presset hvidløg, lidt citronsaft, salt og peber. Smuldr fetaen fint mellem fingrene, rør det i og smag til. Rist brødskiverne gyldne og smør et tyk lag creme på. Top med ræddikestrimlerne og server straks som en snack eller som tilbehør til pasta, risotto, suppe, kylling, stegt fisk mv.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.