0

Bruschetta med grillet squash og svampe (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skær squashen i ½ cm tykke skiver, pensl dem på begge sider med lidt olie og krydr med salt og peber. Grill dem gyldne og møre på begge sider på en grillpande eller under ovngrillen. Rens svampene, skær dem i kvarte og hak hvidløget helt fint. Rist svampene i lidt olie til de er let gyldne og kom hakket hvidløg ved undervejs. Tilsæt eddike, sukker, salt og peber og lad simre 3 min. Tag panden af varmen og hold den varm. Rist brødskiverne gyldne i ovnen og dryp med olivenolie. Fordel først squashskiverne og dernæst svampene på brødene og riv flager af parmesan henover med en kartoffelskræller. Server straks som forret eller som tilbehør til fx pasta med tomatsauce.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.