Skær squashen i ½ cm tykke skiver, pensl dem på begge sider med lidt olie og krydr med salt og peber. Grill dem gyldne og møre på begge sider på en grillpande eller under ovngrillen. Rens svampene og skær dem i kvarte. Halver cherrytomaterne og hak hvidløget helt fint. Rist svampene i lidt olie til de er let gyldne og kom balsamico ved undervejs. Rist imens brødskiverne gyldne i ovnen, gnid dem på den ene side med de pillede hvidløgsfed og dryp med lidt olivenolie. Vend tomaterne sammen med svampene og lad dem rist med 1 min. Fordel squashskiverne på de ristede brød, kom tomat-svampesautéen ovenpå og top med pesto. Høvl flager af parmesan henover og server straks som forret eller som tilbehør til fx pasta.
Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.
Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()