Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt en kasserolle med saltet vand over at koge.
Kom fisken i gryden og lad det dampe i ca. 5 min., indtil fisken er helt tilberedt.
Sigt vandet fra og lad fisken køle af i sigten.
Hak dilden, løget og kapers fint.
Kom den dampet fisk i en skål med de hakkede urter, kapers, løg og creme frisken.
Rør det hele godt sammen og smag til med salt og peber.
Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.
Hak spidskålen i fine strimler, skær appelsinen i mundrette stykker og overfør til en skål
Krydr godt med salt og peber, og vend rundt. Tilsæt kernerne lige før servering.
Varm en pande op ved høj varme. Skær brødene i skiver.
Steg brødene i ca 30 sek. på hver side, indtil de får godt med farve.
Servér brødene med riletten og spidskålssalaten.
Primitivo surdejsboller:
Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.
Kommentarer og forslag til opskriften