0
Budget-heat: chili con carne med lime, ris, creme fraiche og gulerodssalat

Budget-heat: chili con carne med lime, ris, creme fraiche og gulerodssalat

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
15 minutter
Opskriftstype:
Færdigretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Start med at skylle grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

jasminris
1 min.
Ris

Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i ca. 12 min., og hæld overskydende vand fra.

OBS: Vigtigt at overholde tiden, da risene ellers nemt kan klistre.

chili con carne
2 min.
Varm heat-retten op på en af følgende 2 måder:

 

Mikrobølgeovn:

Løsn og let på låget til bøtten, og opvarm retten i en mikrobølgeovn:

Bøtte til 1 person: 2-3 min. ved 8-1000 W

Bøtte til 2 personer: 3-4 min. ved 8-1000 W

Bøtte til 3 personer: 4-5 min. ved 8-1000 W

Bøtter (2+2) til 4 personer: 6-8 min. ved 8-1000 W

Fif:
Rør evt. rundt i indholdet et par gange undervejs, så går det hurtigere, og varmen bliver mere jævnt fordelt.

Bemærk:
Tidsangivelserne er vejledende, da output varierer en del fra mikrobølgeovn til mikrobølgeovn. Prøv dig frem, og vær forsigtig med at varme for længe ad gangen.

VIGTIGT: Bemærk at bøtten IKKE kan varmes i almindelig ovn!

Gryde:
Skrab bøttens indhold over i en tykbundet gryde med en lille smule vand i bunden. Varm det op til kogepunktet, mens du rører i det med jævne mellemrum. Lad retten koge igennem i 2-3 minutter, til den er gennemvarm.

gulerødderlime
5 min.
Gulerodssalat

Skræl og riv gulerødder på et råkostjern, eller skær dem i fine strimler på et mandolinjern.

Kom gulerødderne i en skål, drys med en smule salt,  og vend rundt.

Pres saften fra halvdelen af limen over, og smag til med en smule sukker eller honning. 

limecreme fraiche 18%
15 min.
Anretning

Som vist på billedet med det sidste lime i både, creme fraiche og gulerodssalat.

Kommentarer og forslag til opskriften

Næringsindhold pr. person:

Energi:
4018 kjl/960 kcal
Fedt:
30,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
16,9 g
Kulhydrat:
133 g
heraf sukkerarter:
11,5 g
Kostfibre:
3,18 g
Protein:
31,9 g