0

Budget HEAT: Svenske Köttbullar med kartoffelmos & spidskålsalat

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Færdigretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bagekartofler
1 min.
Kartoffelmos

Skræl og del kartoflerne i mindre stykker, og kog dem møre i godt saltet vand i ca. 25 min. Hæld vandet fra, og lad dem dampe godt af.

Mos dem med generøse mængder smør, evt. kogt op med lidt mælk, og smag mosen til med salt og peber.

spidskål
15 min.
Spidskålsalat

Skær spidskålen fint - brug evt. et mandolinjern.

Kom kålen i en skål, og drys med lidt fint salt. Massér salten ind i kålen med dine hænder, mens du knuger kålen grundigt, og lad det trække 5-10 min. Hæld en smule lys eddike og sukker over, og vend rundt igen. 

svenske kjöttbullar med flødesauce
20 min.
Varm heat-retten op på en af følgende 2 måder

Mikrobølgeovn:

Løsn og let på låget til bøtten, og opvarm retten i en mikrobølgeovn:

Bøtte til 2 personer: 3-4 min. ved 8-1000W

Bøtte til 3 personer: 4-5 min. ved 8-1000W

Bøtte(r) til 4 personer: 6-8 min. ved 8-1000W

Fif:
Rør evt. rundt i indholdet et par gange undervejs, så går det hurtigere, og varmen bliver mere jævnt fordelt.

Bemærk:
Tidsangivelserne er vejledende, da output varierer en del fra mikrobølgeovn til mikrobølgeovn. Prøv dig frem, og vær forsigtig med at varme for længe ad gangen.

VIGTIGT: Bemærk at bøtten IKKE kan varmes i almindelig ovn!

Gryde:
Skrab bøttens indhold over i en tykbundet gryde med en lille smule vand i bunden. Varm det op til kogepunktet, mens du rører i det med jævne mellemrum. Lad retten koge igennem i 2-3 min., til den er gennemvarm.

30 min.
Anretning

Som vist på billedet med kartoffelmos og spidskålsalat.

Fif: har du lidt ribsgelé eller tyttebærsyltetøj, så smager det skønt med en smule af det til. Evt. også noget surt i form af asier eller syltede agurker. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Næringsindhold pr. person:

Energi:
1052 kjl/251 kcal
Fedt:
20,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
9,4 g
Kulhydrat:
7,6 g
heraf sukkerarter:
2 g
Kostfibre:
0,5 g
Protein:
9,8 g
Salt:
0 g