Start med at skylle grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i ca. 12 min., og hæld overskydende vand fra.
OBS: Vigtigt at overholde tiden, da risene ellers nemt kan klistre.
Riv ingefær, og hak hvidløg fint.
Kom kødet i en skål, og rør det med lidt salt, peber, soya sauce (brug 1/3 her), 1/2 spsk. sukker (brug gerne muscovado eller brun farin), 1/2 tsk kartoffelmel/maizena pr. pers., en smule gochugaru chili (pas på det er stærkt!), lidt revet ingefær og hakket hvidløg.
Rul til kødboller, og sæt til side.
Skræl gulerødder, og skær dem i fine strimler, gerne på et mandolinjern. Skær også kålen på mandolinjernet, så fint du kan.
Kom begge dele i en skål, og drys med lidt fint salt og lidt gochugaru chili (pas på den er stærk).
Knug salten ind i kål og gulerødder med hænderne, og lad det trække til senere.
Rist sesamfrøene på en tør pande i 10 min. ved jævn varme, til frøene popper. Husk at vende rundt ofte.
Kom de ristede sesamfrø i en morter med lidt groft salt, og knus dem let.
Varm en pande op til medium-høj varme, tilsæt et par spsk. neutral olie, og steg de formede kødboller til de er næsten gennemstegt. Kom det sidste soyasauce på panden sammen med en smule vand og tilsæt mere gochugaru chili efter smag.
Kom 2/3 af de knuste, ristede sesamfrø ved, og smag til med salt, peber og evt. lidt mere sukker.
Som vist på billedet med kogte ris og de sidste ristede sesamfrø drysset over.
Kommentarer og forslag til opskriften