0

Bulgogi style koreanske kødboller med ristet sesam og spidskål

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Koreansk

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord. 

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jasminris
1 min.
Ris

Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i ca. 12 min., og hæld overskydende vand fra.

OBS: Vigtigt at overholde tiden, da risene ellers nemt kan klistre.

Hakket grisekødingefærtamari soya saucekoreansk gochugaru chilihvidløg
2 min.
Kød del 1

Riv ingefær, og hak hvidløg fint.

Kom kødet i en skål, og rør det med lidt salt, peber og tamari soya (brug ca 1/3 her) 1/2 spsk. sukker (brug gerne muscovado eller brun farin), 1/2 tsk kartoffelmel/maizena pr. pers., en smule gochugaru chili (pas på det er stærkt!), lidt revet ingefær og hakket hvidløg.

Rul til små kødboller, og sæt til side. 

gulerødderspidskålkoreansk gochugaru chili
10 min.
Grøntsager

Skræl gulerødder, og skær dem i fine strimler, gerne på et mandolinjern. Skær også kålen på mandolinjernet, så fint du kan. 

Kom begge dele i en skål, og drys med lidt fint salt og lidt gochugaru chili (pas på den er stærk)

Knug salten ind i kål og gulerødder med hænderne, og lad det trække 5 min. 

sesamfrø
15 min.
Ristet sesam

Rist sesamfrøene på en tør pande i 10 min. ved jævn varme, til frøene popper. Husk at vende rundt ofte.

Kom de ristede sesamfrø i en morter med lidt groft salt, og knus dem let.

Hakket grisekødsesamfrøkoreansk gochugaru chili
25 min.
Kød del 2 / Bulgogi

Varm en wok eller pande op til høj varme, tilsæt et par spsk. neutral olie, og steg de formede kødboller grundigt igennem ved meget høj varme.

Steg kål og gulerødder med kødet, når det er godt brunet af, i ca. 2 min, og tilsæt mere gochugaru chili efter smag.

Kom 2/3 af de knuste, ristede sesamfrø ved, og smag til med salt, peber og evt. lidt mere sukker.

38 min.
Anretning

Som vist på billedet med kogte ris og de sidste ristede sesamfrø drysset over.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Gochugaru chili er en koreansk chili, der bl.a. bruges til at lave Kimchi. Kimchi er fermenteret og krydret kål, der giver mange asiatiske retter et pift. Gochugaru chili har en sød smag med noter af røg og smuk rød farve, hvilket også gør at den er god til at garnere retter inden servering.
Vores økologiske gochugaru kommer direkte fra Korea.