Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i ca. 12 min., og hæld overskydende vand fra.
OBS: Vigtigt at overholde tiden, da risene ellers nemt kan klistre.
Riv ingefær, og hak hvidløg fint.
Kom kødet i en skål, og rør det med lidt salt, peber og tamari soya (brug ca 1/3 her) 1/2 spsk. sukker (brug gerne muscovado eller brun farin), 1/2 tsk kartoffelmel/maizena pr. pers., en smule gochugaru chili (pas på det er stærkt!), lidt revet ingefær og hakket hvidløg.
Rul til små kødboller, og sæt til side.
Skræl gulerødder, og skær dem i fine strimler, gerne på et mandolinjern. Skær også kålen på mandolinjernet, så fint du kan.
Kom begge dele i en skål, og drys med lidt fint salt og lidt gochugaru chili (pas på den er stærk)
Knug salten ind i kål og gulerødder med hænderne, og lad det trække 5 min.
Rist sesamfrøene på en tør pande i 10 min. ved jævn varme, til frøene popper. Husk at vende rundt ofte.
Kom de ristede sesamfrø i en morter med lidt groft salt, og knus dem let.
Varm en wok eller pande op til høj varme, tilsæt et par spsk. neutral olie, og steg de formede kødboller grundigt igennem ved meget høj varme.
Steg kål og gulerødder med kødet, når det er godt brunet af, i ca. 2 min, og tilsæt mere gochugaru chili efter smag.
Kom 2/3 af de knuste, ristede sesamfrø ved, og smag til med salt, peber og evt. lidt mere sukker.
Som vist på billedet med kogte ris og de sidste ristede sesamfrø drysset over.
Kommentarer og forslag til opskriften