Forvarm ovnen til 200 grader.
Pil det yderste lag af forårsløgene, og skyl dem grundigt. Skær dem i ca. 3 cm lnge stykker, overfør dem til et ildfast fad, og vend dem i 1 tsk. olie pr. person. Krydr med lidt salt.
Del kyllingelåret i to ved at skære ledet over mellem over- og underlåret. Krydr kyllingen med salt og krydderiblandingen, læg den henover løgene og bag i ca. 30 min.
Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min under låg ved svag varme. Lad den kogte bulgur afdryppe og køle lidt af i en sigte.
Sæt en gryde med letsaltet vand over at koge.
Skyl bønnerne grundigt, afdryp for vand og skær dem ud i mundrette stykker. Kog bønnerne i 5-7 min, og sigt vandet fra.
Når kyllingen er bagt færdig, tages den op ad fadet. Tilsæt bulguren, bønnerne, revet citronskal, citronsaft og smag til med salt og peber.
Fordel bulgursalaten i tallerkener og anret kyllingen henover.
Za'atar indeholder: sesamfrø, timian, sumak og havsalt
Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.
Kundekommentarer ()