Forvarm ovnen til 200 grader.
Pil det yderste lag af forårsløgene, og skyl dem grundigt. Skær dem i ca. 3 cm lnge stykker, overfør dem til et ildfast fad, og vend dem i 1 tsk. olie pr. person. Krydr med lidt salt.
Del kyllingelåret i to ved at skære ledet over mellem over- og underlåret. Krydr kyllingen med salt og krydderiblandingen, læg den henover løgene og bag i ca. 30 min.
Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min under låg ved svag varme. Lad den kogte bulgur afdryppe og køle lidt af i en sigte.
Sæt en gryde med letsaltet vand over at koge.
Skyl bønnerne grundigt, afdryp for vand og skær dem ud i mundrette stykker. Kog bønnerne i 5-7 min, og sigt vandet fra.
Når kyllingen er bagt færdig, tages den op ad fadet. Tilsæt bulguren, bønnerne, revet citronskal, citronsaft og smag til med salt og peber.
Fordel bulgursalaten i tallerkener og anret kyllingen henover.
Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt
Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.
Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.
Kundekommentarer ()