0
Bulgur i zataarbagt kyllingelår med forårsløg og blancherede fladbønner

Bulgur i zataarbagt kyllingelår med forårsløg og blancherede fladbønner

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Hvede, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
forårsløgkyllingelårsaltza'atar
1 min.
Kyllingen

Forvarm ovnen til 200 grader.

Pil det yderste lag af forårsløgene, og skyl dem grundigt. Skær dem i ca. 3 cm lnge  stykker, overfør dem til et ildfast fad, og vend dem i 1 tsk. olie pr. person. Krydr med lidt salt.

Del kyllingelåret i to ved at skære ledet over mellem over- og underlåret. Krydr kyllingen med salt og krydderiblandingen, læg den henover løgene og bag i ca. 30 min.

grov bulgur
10 min.
Bulguren

Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min under låg ved svag varme. Lad den kogte bulgur afdryppe og køle lidt af i en sigte.

citronsort peber
15 min.
Bønnerne

Sæt en gryde med letsaltet vand over at koge.

Skyl bønnerne grundigt, afdryp for vand og skær dem ud i mundrette stykker. Kog bønnerne i 5-7 min, og sigt vandet fra.

Når kyllingen er bagt færdig, tages den op ad fadet. Tilsæt bulguren, bønnerne, revet citronskal, citronsaft og smag til med salt og peber. 

40 min.
Anretning

Fordel bulgursalaten i tallerkener og anret kyllingen henover.

Bonusinfo

Za'atar indeholder: sesamfrø, timian, sumak og havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
564 kcal
Fedt:
2,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,8 g
Kulhydrat:
39,4 g
heraf sukkerarter:
4,3 g
Kostfibre:
9 g
Protein:
43,2 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?