0

Bulgur med asparges, cherrytomater, majs, forårsløg og bøffelmozzarella

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kom bulguren i en skål og hæld kogende grøntsagsfond over, så det dækker med godt 1 cm. Lad det trække tildækket 10-15 min. og løsn det med en gaffel.

Bræk de træede ender af aspargeserne - de kasseres - og giv toppene et hurtigt opkog i letsaltet vand. Køl straks af i iskoldt vand og dryp dem godt af. Snit dem i 2 cm lange meget skrå stykker og del tomaterne i kvarte.

Snit de trimmede forårsløg i tynde skiver og hak hvidløgene helt fint. Dræn majsene godt og vend dem med bulgur, ½ af aspargeserne, forårsløg, hvidløg, lidt olie, citronsaft, salt og peber. Smag det til og anret på et fladt fad. Fordel tomaterne og resten af aspargeserne ovenpå, bræk mozzarellaen i mundrette bidder og fordel dem indimellem. Dryp med balsamicoglace og olie (eller pesto) og slut af med lidt groftkværnet sort peber og flagesalt. Server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?