Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min under låg ved svag varme. Lad den kogte bulgur afdryppe og køle lidt af i en sigte.
Sæt en kasserolle med vand over at koge.
Skær bunden af forårsløget, pil det yderste lag af og skyl den grundigt sammen med kålen. Skær kålen ud i buketter og kog den i 2 min. sammen med forårsløget. Tag dem op af varmen og krydr dem med salt og peber.
Skyl timianen og citronen grundigt og hak timianen groft.
Kom bulguren op i en stor skål og tilsæt krydderiblanding, grove stykker feta, timianen, forårsløget og broccolien, citronsaften, 1 spsk. olie pr. person og salt og peber. Vend det godt rundt og smag til med evt. ekstra salt, peber og citronsaft.
Steg æggene på en pande i en smule olie, indtil hviden er sat men blommen stadig er blød - og husk at krydre med salt og friskkværnet peber.
Fordel bulguren i tallerkener og anret spejlægget henover.
Za'atar indeholder: sesamfrø, timian, sumak og havsalt
Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.
Kundekommentarer ()