0
Bulgur med blancheret broccoli/forårsløg og spejlæg

Bulgur med blancheret broccoli/forårsløg og spejlæg

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
grov bulgur
1 min.
Bulguren

Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min under låg ved svag varme. Lad den kogte bulgur afdryppe og køle lidt af i en sigte.

forårsløgbroccolisaltsort peber
3 min.
Broccolien

Sæt en kasserolle med vand over at koge.

Skær bunden af forårsløget, pil det yderste lag af og skyl den grundigt sammen med kålen. Skær kålen ud i buketter og kog den i 2 min. sammen med forårsløget. Tag dem op af varmen og krydr dem med salt og peber.

timiancitronfetaolivenolie, ekstra jomfruza'atar
10 min.
Bulguren

Skyl timianen og citronen grundigt og hak timianen groft.

Kom bulguren op i en stor skål og tilsæt krydderiblanding, grove stykker feta, timianen, forårsløget og broccolien, citronsaften, 1 spsk. olie pr. person og salt og peber. Vend det godt rundt og smag til med evt. ekstra salt, peber og citronsaft.

æg2
20 min.
Spejlægget

Steg æggene på en pande i en smule olie, indtil hviden er sat men blommen stadig er blød - og husk at krydre med salt og friskkværnet peber.

25 min.
Anretning

Fordel bulguren i tallerkener og anret spejlægget henover.

Bonusinfo

Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
554 kcal
Fedt:
25 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,4 g
Kulhydrat:
49,6 g
heraf sukkerarter:
2,6 g
Kostfibre:
12 g
Protein:
28,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?