0
Bulgur med falafel, sprød fennikel og rosiner

Bulgur med falafel, sprød fennikel og rosiner

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

pesceta

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

Læs opskriften grundigt igennem inden start. 

bulgur
1 min.
Kog bulguren

Kom bulguren op i en kasserolle og dæk med vand. Tilsæt et skud salt og kog til de er møre - ca. 15 min.

bredbladet persilleæblerosinerFennikelsennep
5 min.
Lav salaten

Pisk en dressing op af sennep og samme mængde olivenolie.

Hak rosiner med en kniv. Halvér fennikelen og snit den papirstyndt - gerne på et mandolinjern hvis du har.

Skær æblet i meget små tern. Pluk persillen ud i blade og hak dem groft. Snit de tyndeste af persillestilkene fint.

Bland rosiner, fennikel, æbletern og persille med dressingen i en skål.

Falafel italiano
15 min.
Steg falafler

Varm en pande op ved middelhøj varme og tilsæt et generøst skud olivenolie. Steg falaflerne på alle sider i ca. 4-5 min. i alt.

creme fraiche 18%
25 min.
Anretning

Dræn bulguren for vand og smag den til med lidt salt, godt med friskkværnet sort peber og lidt olivenolie. Anret på tallerknen med falafler ovenpå og salat på siden. Slut af med at komme en skefuld creme fraiche ved siden af.

Velbekomme

Bonusinfo

Falafel italiano er SMAGFULDE SMÅ BOLLER LAVET PÅ BELUGALINSER, SOLSIKKEKERNER OG QUINOA

- og så smager de som en falafel, der har trillet en tur igennem Italien!

Økologisk Italiano Falafel (Glutenfri)

Ingredienser: Kogte belugalinser*, kogte kikærter*, champignon, rød peberfrugt*; rapsolie*, solsikkekerner*, glutenfrie havregryn*, balsamicoeddike*, løgpulver*, salt, hvidløgspulver*, loppefrøskaller*, peber*, oregano*.
*= Økologisk

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?