0
Sorghum med falafel, sprød fennikel og cashewnødder

Sorghum med falafel, sprød fennikel og cashewnødder

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

sorghum
1 min.
Kog sorghum

Kom sorghum op i en kasserolle og dæk med vand. Tilsæt et skud salt og kog til de er møre - ca. 15 min.

bredbladet persilleæblecashewnødderFennikelsennep
5 min.
Lav salaten

Pisk en dressing af af sennep og samme mængde olivenolie.

Hak cashewnødder med en kniv. Halvér fennikel og snit den papirstyndt - gerne på et mandolinjern hvis du har.

Skær æblet i meget små tern. Pluk persillen ud i blade og hak dem groft. Snit de tyndeste af persillestilkene fint.

Bland nødder, fennikel, æbletern og persille med dressingen i en skål.

Falafel italiano
15 min.
Steg falafler

Varm en pande op ved middelhøj varme og tilsæt et generøst skud olivenolie. Steg falaflerne på alle sider i ca. 4-5 min i alt.

creme fraiche 18%
25 min.
Anretning

Dræn sorghum for vand og smag den til med lidt salt, godt med friskkværnet sort peber og lidt olivenolie. Anret på tallerknen med falafler ovenpå og salat på siden. Slut af med at komme en skefuld creme fraiche ved siden af.

Velbekomme

Bonusinfo

Falafel italiano er SMAGFULDE SMÅ BOLLER LAVET PÅ BELUGALINSER, SOLSIKKEKERNER OG QUINOA

- og så smager de som en falafel, der har trillet en tur igennem Italien!

Økologisk Italiano Falafel (Glutenfri)

Ingredienser: Kogte belugalinser*, kogte kikærter*, champignon, rød peberfrugt*; rapsolie*, solsikkekerner*, glutenfrie havregryn*, balsamicoeddike*, løgpulver*, salt, hvidløgspulver*, loppefrøskaller*, peber*, oregano*.
*= Økologisk

Bonusinfo

Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?