
Salat: Kom bulguren i en skål og hæld kogende vand over til det dækker med ½-1 cm. Lad bulguren hvile til al væden er suget op, test at det er mørt og lad det så køle af. Trim majskolberne for blade og hår og skær kernerne fra kolberne med en skarp kniv. Skær tomater i små tern, snit løget i tynde skiver og hak hvidløget fint. Befri abrikoserne for sten, skær kødet i små tern og hak evt. persille (eller anden krydderurt) fint. Vend alle grøntsager, abrikoser og evt. persille sammen med bulguren og tilsæt lidt olie. Smag til med citronsaft, salt og peber. Lad salaten trække tildækket på køkkenbordet 10-15 min. inden servering. Giv til fisk, kød eller fjerkræ.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften