Sæt ovnen på 120°C. Læg fisken i et ovnfast fad, der passer til størrelsen på fisken, så den ligger tæt til kanten og uden mellemrum mellem stykkerne. Vend fisken i 1 tsk. olie pr. person og krydr med salt på begge sider.
Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min under låg ved svag varme. Lad den kogte bulgur afdryppe og køle lidt af i en sigte.
Skyl kålen, mynten og tomaterne grundig og afdryp for vand. Skær kålen i kvarte og hak det groft. Skær tomaterne ud i kvarte.
Pluk bladene fra mynten og hak den groft.
Fisken bages i ovnen i ca. 10 min. Tjek den løbende under bagningen.
Hæld 1 spsk. olivenolie pr. person i en skål og tilsæt revet citronskal, citronsaft, mynten, mezzekrydderiet og lidt salt. Vend bulguren, kålen, tomaterne og tranebær i dressingen og smag evt. til med ekstra salt og citronsaft.
Fordel bulgursalaten i tallerkener og top med den bagte fisk.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.
Ingredienser:
Kommentarer og forslag til opskriften