0

”Bundløs” quiche med asparges, porrer og spidskål (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Spelthvedemel

Fremgangsmåde

Bræk den træede ende af aspargeserne – de kasseres – og snit toppene i 2 cm lange stykker med et skråt snit. Befri spidskålen for stok og grove yderblade og snit resten i ½ cm brede strimler. Rens porrerne grundigt og snit dem i ½ cm tykke skiver. Kom smørret i en stor gryde sammen med ½ l vand og kog det op. Kom asparges, spidskål og porrer i gryden, læg låg på og damp det knapt mørt, 3-5 min. – vend i det en gang undervejs. Smør imens et tærtefad godt. Pisk æg, mælk, parmesan, salt og peber sammen og rør melet i. Hæld vandet fra grøntsager, lad dem lige dampe tørre og bred dem ud i tærtefadet. Hæld æggemassen over og sæt fadet i ovnen ved 175 grader i 20-30 min. til quichen er fast og overfladen gylden. Lad den køle 10 min. og server med salat og brød til, eller som tilbehør til kød, fisk eller fjerkræ.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?