0
Burger med dildagurker og diablo mayonnaise dertil stegte kartofler (2 pers.)

Burger med dildagurker og diablo mayonnaise dertil stegte kartofler (2 pers.)

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kød: Form kødet til bøffer - lav en lille fordybning i midten fx med en lille skål eller kop. Dette bevirker, at bøffen holder formen. Steg bøfferne på en meget varm pande/grill. Krydr med salt og peber. Når de er færdige kommes 1-2 skiver cheddar på toppen. Steg gerne bøfferne således at de netop har et pink indre.

Burgerbollen: Halvér bollerne og rist dem med skærefladen opad i ovnen på grillfunktion til de bliver gyldne - pas på de ikke brænder!

Dildagurker: Skær agurkerne i ½ cm tykke skiver. Kom dem i et dørslag og drys med masser af salt - lad dem salte i 15 min. Kog en lage af lige dele lys neutral eddike (fx lagereddike), sukker og syltekrydderier op og afkøl. Hæld lagen over de skyllede agurker. Lad dem trække deri til de skal spises.

Stegte kartofler: Skrub kartoflerne og del dem i 6-8 både hver. Udvand bådene i rindende koldt vand i 5 min. Giv dem et opkog i rigeligt godt saltet vand i ca. 5-6 min. Dræn vandet fra og lad dem dampe helt af - vend rundt med godt med olivenolie og krydr med salt og masser af sort peber. Kom dem på en bageplade med bagepapir på (undgå at de ligger i lag). Steg dem i en forvarm ovn ved 210 grader til de er lækre sprøde og gyldne.

Sådan samler du burgeren: Smør de 2 dele af bollerne med et jævnt lag diablo mayonnaise, byg derefter burgeren op fra bunden med: fintsnittet salat, tomatskiver, dildagurker, bøf med ost, lidt salat igen på toppen - kør!

Fif: Brug resten af diablo mayonnaisen til dip til kartoflerne.

ASAs dildagurk syltemix indeholder: Dildspidser, dildfrø, sort peber, gule og sorte sennepskorn, chili.

Bonusinfo

Skagenfoods dildpickles syltekrydderier består af:

25% Dildspidser, 25% dildfrø, 25% sort peber, 20% gule og sorte sennepskorn, 5% chili.

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen! 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?