0
Burger med svampebøf, friskost og syltede løg

Burger med svampebøf, friskost og syltede løg

Hovedingrediens:
Grøntsager
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

tørret oreganokartofler
1 min.
Bag kartoflerne

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skær kartoflerne ud i grove både, og vend dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet sort peber.

Bag dem på en bageplade i ovnen ca. 25 min., til de er møre og gyldne. Drys kartoflerne med oregano, når de kommer ud af ovnen.

rødløg
5 min.
Sylt løgene

Skær løgene i tynde både. Pisk en lage af lige dele eddike og sukker. Du skal have nok til lige akkurat at dække løgene. Lad løgene trække i lagen til servering.

hjertesalat
10 min.
Ordn salaten

Pluk salaten ud i blade, og halvér de største af dem.

svampebøffen
15 min.
Steg bøffen

Sæt en stor pande over ved mellemhøj varme og tilsæt lidt olivenolie.

Steg bøffen ca. 2 min på hver side, til den har taget godt med farve.

brioche burgerboller
20 min.
Lun bollerne

Lun bollerne kort i ovnen ca. 2-3 min. Pas på de ikke får for længe.

Kota-ost
30 min.
Anretning

Anret burgeren med salat, bøf, brud af ost og syltede løg, og servér med kartofler på siden. 

Bonusinfo

Svampebøffen fra PLANTESLAGTERNE er en økologisk plantebaseret bøf af champignon, rødbeder og brune ris smagt til med frisk timian.

Med godt bid fra de grove grøntsager og ris, egner bøffen sig perfekt til burgere, eller for sig selv til salat, samt til sovs og kartofler. 

Tilberedes på en pande eller i ovn indtil gennemvarm. 

 

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?