
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen ved 180 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.
Skær jordskokkerne i stave, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag jordskokkerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i jordskokkerne undervejs for en jævn stegning.
Skær løget i fine skiver, og vend det godt rundt med 2 spsk. eddike pr. person og lidt salt.
Pil bladene fra stokken på spidskålen og skær det i stykker der passer til en burger.
Varm en pande op ved høj varme. Form 1 bøf pr. person og steg kødet i 1 tsk. olie pr. person, indtil de har fået godt med farve på begge sider.
Krydres godt med salt og peber.
Lun bollerne i ovnen som angivet på pakken.
Byg din burger med bøf, spidskål, syltede rødløg, mayo og ketchup. Servér jordskokkerne til.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften