0
Sprød fisk i buritos, søde kartofler og spicy hotsauce

Sprød fisk i buritos, søde kartofler og spicy hotsauce

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Du behøver ikke skrælle de søde kartofler. Skrællen smager super godt, og du kan uden problemer bare skrubbe eller skylle dem. 

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
søde kartoflergrøn chililøgkorianderflåede og hakkede tomaterspidskommenlime
1 min.
Søde kartofler og hotsauce

Tænd ovnen på 220 grader, gerne varmluft. 

Skær kartoflerne i slanke både og bred dem ud på bagepapir på en bageplade. Dryp dem dem lidt olivenolie og krydr dem med salt. Bag dem i den varme ovn i ca. 20-25 min. eller til de er møre. 

Flæk chilien. Fjern evt. frø og frøvægge eller lad dem blive (alt efter om din hotsauce skal være stærk eller ej. Kasser stilken. 

Pil løget og blend chili, løg og koriander i en minihakker eller fodprocessor (eller hak det i hånden). Vend med tomater fra dåse og smag til med spidskommen, salt, sukker og lidt limesaft. 

Skær det sidste af limen i både. 

 

hjertesalatkullerfilet uden skindrasp
15 min.
Salat og fisk

Varm en pande op med 2-3 cm olie på. 

Snit salaten. 

Skær fisken i grove tern og krydr dem med salt. Vend dem i rasp og steg dem gyldne i olie på den varme pande. Ca. 2-3 min. Afdryp dem. 

Tortillacreme fraiche 18%
23 min.
Anretning

Lun tortillas i en stak i microovn eller en ad gangen på en tør, varm pande. Hold dem lune i et rent viskestykke. 

Servér tortillas med sprød fisk, salat, søde kartofler, hotsauce, cremefraiche og lime og saml selv det hele ved bordet. 

 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK