0
Burrito bowl med oksekød, avocado og stegt couscous

Burrito bowl med oksekød, avocado og stegt couscous

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. Kom couscoussen i en skål, der kan tåle varme. Hæld kogende vand over, så det netop dækker, og tilsæt salt. Lad couscoussen trække tildækket med film i 5 minutter. Hæld overskydende vand fra ved at komme couscoussen i en sigte, og skyl kort med koldt vand.
  2. Skær i mellemtiden avokado i skiver, tomater i tern og peberfrugt i strimler.
  3. Drys krydderiet over kødet, og krydr herefter med salt og peber. 
  4. Bland en dressing af creme fraiche, limesaft, salt og peber. Gem lidt limesaft til couscoussen. 
  5. Varm en pande med raps- eller solsikkeolie ved meget høj varme. Når panden er helt varm lægges oksestrimlerne på i ét lag. Undgå at røre rundt i kødet, da temperaturen på panden således vil falde, og kødet vil koge i stedet for at stege. Når strimlerne har taget godt farve på den ene side, vendes de, og steges kort på den anden side også.
  6. Tag kødet af panden, tilsæt lidt ekstra olie, og lynsteg nu couscous i kødsaften. Tilsæt det resterende krydderi samt lidt limesaft.
Anretning

Server straks anrettet i en skål som vist på billedet på en bund af couscous. Ovenpå couscous lægges avokado i skiver, tomater i tern, peberfrugt i strimler, kødstykker og salat. Top med creme fraiche-dressingen.

Bonusinfo

South American Beef Rub indeholder: urteboullion*, sød paprika, hvidløg, spidskommen, sort peber, oregano, cayenne og rosa peber. Alle ingredienser er økologiske.


*ASAs urtebouillon er vegetarisk og glutenfri. Den indeholder havsalt, majsstivelse,  gærekstrakt, vand, sojabønner, porre, persille, selleri, gulerod, bukkehornsfrø, løvstikke, pastinak, solsikkeolie, gurkemeje.

 

Bonusinfo

Mesclun er en blanding af små, spæde  salater, der stammer fra Provence i Frankrig. Den traditionelle blanding inkluderer bla. kørvel, ruccola, grønne salater og endive,

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?