0
Butter chicken med spidskålsraita
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
brune rissalt
1 min.
Risen

Hæld risene i en kasserolle, og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over risene. Tilsæt lidt salt, og kog risene efter anvisningen på pakken.

kyllingebryst uden skindsalt
5 min.
Kødet

Skær kødet i stykker på 2x2 cm, og krydr dem godt med salt.

hvidløgingefærløgolivenolie, ekstra jomfruMurgh Makhani kryddericreme frisk 9%flåede og hakkede tomater
10 min.
Karrysaucen

Pil hvidløget, skræl ingefæren, og riv begge dele på den fine side af et rivejern. Pil løget, og riv det på den grove side af rivejernet.

Varm en gryde op ved middel varme. Steg de revne grøntsager og krydderiblandingen i 2 tsk. olie pr. person i ca. 3 min. under omrøring. Tilsæt creme frisken og de hakkede tomater, og lad retten simre i ca. 10 min. Tilsæt evt. lidt tørret chili, hvis du foretrækker retten lidt stærkere.

spidskålyoghurt naturel 0,5%saltsort peber
20 min.
Kålen

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge.

Skyl kålen grundigt, skær den i grove stykker, og lad den koge i vandet i ca. 3 min.

Kom yoghurten i en skål, og krydr den godt med salt.

Dræn efterfølgende kålen for vand, og hæld lidt koldt vand over den. Der skal så meget vand ud som muligt, så sørg for at presse det godt ud. Kom den drænede kål i yoghurten, og smag til med salt og peber.

30 min.
Butter chicken

Kom kyllingen i karrysaucen, og lad det simre yderligere i 5 min. Saucen skal være cremet og smages efterfølgende til med salt og peber.

35 min.
Anretning

Fordel risene i dybe tallerkener, hæld karrysaucen henover, og servér med kålraitaen.

Bonusinfo

Murgh Makhani (butter chicken) krydderi består af:
25% gurkemeje, 20% korianderfrø, 20% spidskommen, 15% kanel, 10% chili, 10% tørret ingefær

Næringsindhold pr. person:

Energi:
539 kcal
Fedt:
20,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,6 g
Kulhydrat:
46,5 g
heraf sukkerarter:
11 g
Kostfibre:
6,1 g
Protein:
39,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?