0
Butterdej med Skagenrøre, mascarpone, fjordrejer, hvide - og grønne asparges

Butterdej med Skagenrøre, mascarpone, fjordrejer, hvide - og grønne asparges

Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fjordrejer: Når du modtager fjordrejer fra Skagenfood er de allerede kogt og pillet. Vend dem med lidt godt salt og et lille drys sukker ca. en halv time før du skal spise dem og lad dem ligge i en sigte. Dette fremhæver smagen og er meget vigtigt!

Asparges: Fjern de træede ender på både de hvide og de grønne asparges ved at brække dem af. Skræl de hvide asparges fra hovedenden mod roden og ret dem til med en kniv så aspargesene er lige lange. De grønne asparges skrælles evt. også på den nederste halvdel og rettes på samme måde til. Skær dem i passende 3-4 mm brede stykker på skråt på tværs. De hvide asparges koges i 2-3 minutter i letsaltet vand (afhængig af tykkelsen) - de må gerne have lidt bid. De grønne asparges koges med i de sidste 30-40 sekunder. Afdryp og lad dem køle ned.

"Skagenrøre" eller rejesalat om du vil: Vend de marinerede fjordrejer og kogte afkølede og tørrede asparges i en dressing rørt på mascarpone, tykmælk/ymer, mayonnaise samt masser af finthakket dild. Smag til med salt og peber samt lidt citronsaft. Lad gerne rejesalaten trække en halv time inden den serveres.

Butterdejs "burger": Rul butterdej ud i en tykkelse på ca. 3-4 mm. Smør dejen med et tyndt lag æggestrøgelse også. Bag på bagepapir i en 225 grader forvarm ovn 12-15 minutter til de er gyldne og svulmet op. Når bundene er bagt og kølet lidt ned flækkes de på midten.

Anretning: Flæk butterdejen og bug den op i lag med først lidt rejesalat, så lidt salat og krydderurter, så igen lidt rejesalat osv. Top gerne med lidt fjordrejer du ikke har vendt i dressingen. Pynt med masser af dine favoritkrydderurter og server med lidt citron.

Fif: Køb butterdej af ordentlig kvalitet, lavet på smør og IKKE margarine. Eller lav den selv. Du kan også lave det med godt ristet brød, boller eller toast.

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?