0

Butterdejsempanadas med hakket skinkekød, æg, oliven og persille

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Æg

Fremgangsmåde

Fyld: Snit forårsløgene tyndt og hak hvidløgene fint. Befri tomaterne for blomst og stilk og skær dem i tern. Pil æggene og hak dem, olivenerne og persillen groft. Varm lidt olie godt op på en pande og brun kødet. Krydr med salt og peber. Tilsæt forårsløg og hvidløg og sauter til de er bløde. Rør tomater og oliven i, læg låg på og lad det simre i 15 min. under låg. Vend æg og persille i, smag til med salt og peber og lad fyldet køle af i 20 min.

Empanadas: Rul imens butterdejen ud og skær dejen i firkanter på 10x10 cm. Fordel den revne cheddar på midten af firkanterne og læg en store spiseskefuld fyld ovenpå. Fugt kanterne hele vejen rundt og fold et hjørne over til det diagonale hjørne, så der dannes en trekant. Tryk kanterne godt sammen med tænderne på en gaffel og læg dem på en bageplade. Pensl med et tyndt lag sammenpisket æg og bag i en 200 grader varm ovn i 25-30 min. (til pakkerne er sprøde og gyldne).

Server sammen med en sprød grøn salat og en tomat/majssalsa med sorte bønner, frisk koriander og rødløg.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?