0

Butterdejsindbagte porrer og majs med flødeost, skinke og pesto (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Rens porrerne godt og snit dem i skiver. Befri majsene for blade og "hår" og skær kernerne fra kolberne med en skarp kniv. Smelt smørret på panden og sauter porrerne 3-5 min. til væden er fordampet. Kom majsene ved , krydr med salt og peber og rist 2 min. Kom grøntsagerne i en skål og lad det køle lidt af. Rør flødeosten i og smag til med salt og peber. Rul butterdejen ud, så den danner et kvadrat på ca. 40 x 40 cm. Del dejen i 4 lige store firkanter, smør en skefuld pesto ud på hver firkant og top med en skive skinke - det må ikke rage ud over kanterne. Fordel grøntsagsfyldet på den ene halvdel og fold den anden halvdel henover. Pensl kanterne med lidt sammenpisket æg og tryk dem godt sammen - brug evt. en gaffel. Tryk forsigtigt på fyldet, så det fordeles jævnt inde i pakken og læg pakkerne på bagepapir. Pensl overfladerne med æg og bag ved 175 grader i ca. 20 min. til butterdejen er gylden og sprød. Server til frokost med en sprød grøn salat og en god krydderurtedressing til eller som aftensmad til fx helstegt kylling, farsbrød eller langtidsbraiseret nakkekam.

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?