0

Butterdejslommer med portobellosvampe, kastanjer og forårsløg (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Sulfitter, Hvedemel, Æg

Fremgangsmåde

Lav et kryds i skindet på kastanjerne og kom dem i kogende vand 10 min. Hæld vandet fra, halver kastanjerne og pil kødet ud. Hak kastanjekødet og snit de rensede forårsløg i tynde skiver. Bræk stokken af portobelloerne, hak dem fint og skær hattene i små tern. Varm lidt olie op på en pande og rist svampene til al væden er sauteret væk og de lige begynder at tage farve. Kom løg, kastanjer, rosmarin og et lille ekstra skvæt olie ved, krydr med salt og peber og sauter til det hele er blødt og mørt. Pisk vin, mel og maizena jævnt, kom det ved svampene og lad det simre til konsistensen ikke længere er flydende. Rul imens butterdejspladerne lidt ud - de skal beholde den rektangulære form, men blive ca. 24 cm lange og 12 cm brede (bare på løst øjemål). Fordel svampeblandingen på den en halvdel af hvert rektangel og sørg for at en kant på 1 cm hele vejen rundt holdes fri for fyld. Dup den kant med koldt vand, fold den anden halvdel indover fyldet og tryk kanterne ordentlig sammen med fx en gaffel. Læg pakkerne på bagepapir og pensl let med sammepisket æg. Lav et par små dekorative snit i hver pakke, så dampen kan slippe ud og bag ved 200 grader i 15-20 min. til butterdejen er sprød og gylden. Giv som frokost- eller forret med en sprød grøn salat til.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?