0

Butterdejspakker med fyld af hakket oksekød, søde kartofler og karry

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fyld: Skræl de søde kartofler og riv dem groft. Snit forårsløgene i 1 cm brede stykker og hak hvidløgene fint. Brun kødet i lidt olie og krydr med salt og peber. Tilsæt forårsløg og hvidløg og rist videre i 2-3 min. Rør de revne kartofler, karry, tomatpuré og 1½ dl vand i og lad det simre i 10 min. til væden er fordampet. Smag til med salt og peber, lad fyldet køle ned til stuetemperatur og rør hakket basilikum i.

Samling: Del den færdige butterdej (fx Wewalka, som findes i køledisken) i 16-20 ensartede kvadrater. Fordel fyldet på midten af kvadraterne og fold et hjørne over fyldet til det modsatte hjørne, så der dannes en trekant. Pres forsigtigt, så fyldet fordeler sig i trekanten og luk kanterne til med en gaffel. Læg pakkerne på bagepapir på en bageplade, pensl dem let med sammenpisket æg og drys med lidt sesamfrø. Bag pakkerne i en 185 grader varm ovn i 20-25 min. til de er hævet op og er flot gyldne og sprøde.

Server sammen med en stor fyldig skål salat med masser af sprøde grøntsager og en raita eller tzatziki.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.