0

Butterdejspizza med broccoli, rødløg, oliven og pinjekerner toppet med friske tomater og pesto (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Del broccolien i fine små buketter, overhæld dem med kogende vand og stil til side. Pil løget og snit det i tynde både.

Rul hver plade butterdej ud til 2 mm tykkelse og læg dem på en bageplade. Læg et snit 1 cm inde hele vejen rundt på alle plader - det skal næsten skære helt igennem butterdejen. Smør tomatsaucen ud inden for stregerne og drys med revet ost. Dryp broccolibuketterne godt af, dup dem tørre på køkkenrulle og fordel dem på osten.

Drys med rødløg, oliven, pinjekerner og oregano og krydr med lidt flagesalt og peber.

Bag pizzaerne ca. 15 min. eller til butterdejen er sprød og gylden. Skær imens tomaterne i kvarte og rør pestoen op med ½-1 spsk. olie.

Anret pizzaerne på hver deres tallerken, top med lidt friske tomater og dryp med pestoen. Server straks med en god grøn salat til eller som tilbehør til en cremet pastaret med kylling eller oksekød.

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?