0

Butterdejstærte med broccoli, røget cheddar og bacon

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Rist baconen sprød i ovnen ved 180 grader i 10-15 min. og lad dem dryppe af på køkkenrulle.

Del imens broccolien i små buketter og skær stokken i tern. Giv begge dele et opkog i letsaltet vand, køl af under koldt vand og dryp godt af.

For en smurt tærteform med butterdejen og fordel broccoli og bacontern ovenpå. Pisk æg, cremefraiche, fløde, muskat, salt og peber sammen og hæld massen over tærtefyldet.

Læg skiver af røget cheddar i overfladen og bag tærten ved 180 grader i 30-40 min. til kanten er sprød, æggemassen stivnet og overfladen godt gylden. Server fx som let aftensmad med en fyldig grøn salat og godt groft brød til eller som tilbehør til helstegt kylling, frikadeller eller fisk.

Bonusinfo

Røget Farmhouse cheddar er fremstillet af komælk i regionen Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård som kørene malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Denne ost modner i 12 måneder

Røget cheddar er en gammel engelsk tradition, som man har brugt i blandt andet burgere og sandwich. Det Engelske mejeri som fremstiller og sælger det i Danmark hedder ” Appel Wood”, hvorfor der er mange danskere der tror at engelsk cheddar er røget med æbletræ. Det er imidlertid røget med bøgetræ. Denne disciplin at ryge farmhouse cheddar med bøgetræ har Grand fromage nu tilegnet sig. Ostestykkerne er røget i begge ender, hvorfor det må anbefales at rive osten og blande den så røgsmagen fordeles.

Ostesmagen sammen med røgsmagen giver en utrolig fin afstemt Umami, i næsten alle former for varme retter og sauce. Såvel i fin vegetar retter. Er et godt supplement til parmesan) hvis man ønsker et tvist af røg.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?