0

Butternut squash lasagne med salvie, hvidløg og parmesan (6-8 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skræl græskarret, flæk det på langs og skrab kernerne ud. Riv græskarkødet groft og hak 1 løg og 2 fed hvidløg fint. Smelt smørret i en gryde og sauter løgene klare deri. Kom græskar, hvidløg og salvie ved og sauter yderligere 5 min. Rør melet i til det er jævnt fordelt. Tilsæt mælken lidt ad gangen og pisk godt, så der ikke dannes klumper. Kog saucen igennem og tag gryden af varmen. Rør osten i og lad den smelte ind til saucen er cremet og lind. Smag til med lidt salt, peber og muskatnød. Hak 1 løg og 2 fed hvidløg fint og sauter dem i lidt olie uden at de tager farve. Kom hakkede tomater, tomatpuré, sukker, oregano, salt og peber ved og lad det simre ca. 20 min. uden låg til konsistensen er tyk og cremet. Smag til med salt og peber. Smør lidt tomatsauce ud i bunden af et passende ildfast fad og læg et lag plader på. Fordel et lag bechamelsauce ovenpå, så lidt tomtsauce og igen et lag plader. Gentag til der ikke er mere og slut med et lag plader dækket med bechamel. Bland rasp og parmesan og strø det i et fint lag henover. Bag lasagnen ved 200 grader i ca. 30 min. til den er gylden og bobler i kanten. Lad lasagnen hvile tildækket 20 min. inden servering og giv til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.