0

Butternut squash lasagne med salvie, hvidløg og parmesan (6-8 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk, Hvedemel, Muskatnød, Durummel, Æg, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder

Fremgangsmåde

Skræl græskarret, flæk det på langs og skrab kernerne ud. Riv græskarkødet groft og hak 1 løg og 2 fed hvidløg fint. Smelt smørret i en gryde og sauter løgene klare deri. Kom græskar, hvidløg og salvie ved og sauter yderligere 5 min. Rør melet i til det er jævnt fordelt. Tilsæt mælken lidt ad gangen og pisk godt, så der ikke dannes klumper. Kog saucen igennem og tag gryden af varmen. Rør osten i og lad den smelte ind til saucen er cremet og lind. Smag til med lidt salt, peber og muskatnød. Hak 1 løg og 2 fed hvidløg fint og sauter dem i lidt olie uden at de tager farve. Kom hakkede tomater, tomatpuré, sukker, oregano, salt og peber ved og lad det simre ca. 20 min. uden låg til konsistensen er tyk og cremet. Smag til med salt og peber. Smør lidt tomatsauce ud i bunden af et passende ildfast fad og læg et lag plader på. Fordel et lag bechamelsauce ovenpå, så lidt tomtsauce og igen et lag plader. Gentag til der ikke er mere og slut med et lag plader dækket med bechamel. Bland rasp og parmesan og strø det i et fint lag henover. Bag lasagnen ved 200 grader i ca. 30 min. til den er gylden og bobler i kanten. Lad lasagnen hvile tildækket 20 min. inden servering og giv til fisk, kød eller fjerkræ.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?