0
Butternut squashsuppe med Thai rød curry, stegt andebryst og nudler

Butternut squashsuppe med Thai rød curry, stegt andebryst og nudler

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Suppe: Halvér og tag kerner og "indmad" ud af butternut sguash'en med en ske, kasser dette! Skær skallen af squashen og skær kødet i tern på ca. 1 x 1 cm. Skræl og pil hvidløg og skalotteløg og hak dem groft. Sauter dem i en tykbundet gryde i lidt olivenolie sammen med den røde karry (pas på den er HOT! Så brug evt. mindre og justér selv styrken når suppen er blendet!). Tilsæt butternut squash og lad den sauterer med et par minutter - tilsæt koldt vand så det står et par cm over squashene - lad det simre i 20 minutter under låg og blend med en stavblender - smag til med salt og peber (+ evt. mere rød karry pasta)

Andebryst: Rids skindet i et småternet mønster og gnid det godt med salt og lidt peber. Læg kødet på en tør pande med skindsiden nedad og sæt panden over ved lav varme. Lad fedtet smelte af stille og roligt – fortsæt til skindet er let gyldent og det meste af fedtet smeltet væk - det tager ca. 15 min. Hæld fedtet fra panden, skru op til middelhøj varme og lad skindsiden stege til skindet er flot og gyldenbrunt. Vend kødet i det sidste thai karry paste på panden og sæt den i en 200 grader varm ovn i ca. 5-6 min. (medium stegt) eller i 8-10 min. (medium/wellstegt) (afhængig af ovnen og størrelsen på brystet). Tag kødet af panden og lad det trække lunt og tildækket i 5-8 min. før det skæres i tynde skiver, der derefter skæres i tynde strimler.

Nudler: Kom nudlerne i spilkogende letsaltet vand og lad dem koge i 2 min. Hæld vandet fra, lad dem dryppe godt af. Vend nudlerne i panden, hvor andebrysterne er stegt.

Anretning: Som vist på billedet - nudler i bunden af en varm skål/dyb tallerken – suppe på og servér andekødet i midten. Drys med masser ad klippet karse og dryp evt. med lidt god olivenolie.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?