0
Butternut suppe med rød karry, koriander og kokosmælk

Butternut suppe med rød karry, koriander og kokosmælk

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hvidløgforårsløgrød chili
1 min.
Forbered urterne

Hak hvidløg, forårsløg og chili (pas på med mængden - den er stærk). Gem den grønne del af forårsløget og lidt af chilien til anretning.

Varm en stor gryde op ved lav varme, og steg urterne i en god mængde olie under jævnlig omrøring, imens det simrer let, i ca. 5 min.

butternut squashrød karrypastakokosmælk
5 min.
Forbered græskaren

Skræl græskaren (gøres nemmest med en brødkniv), kassér indmaden, og skær resten i grove tern. 

Tilsæt græskarternene til gryden sammen med karrypasta og kokosmælk. Hæld vand i, indtil det dækker fyldet, og lad det simre i ca. 20 min., indtil græskaren er blevet helt mør.

græskarkerner
15 min.
Rist græskarkernerne

Rist kernerne på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
20 min.
Lun bollerne

Lun bollerne på en brødrister eller i ovnen.

koriander
25 min.
Hak korianderen og blend suppen

Hak korianderen groft.

Blend suppen med en stavblender (pas på det er varmt), og smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel suppen i skåle, og top med de grønne forårsløgtoppe, chili, ristede græskarkerner og hakkede koriander. Servér bollerne til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
562 kcal
Fedt:
35,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
20,7 g
Kulhydrat:
49,4 g
heraf sukkerarter:
5,4 g
Kostfibre:
8,4 g
Protein:
11,8 g