Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Hak hvidløg, forårsløg og chili (pas på med mængden - den er stærk). Gem den grønne del af forårsløget og lidt af chilien til anretning.
Varm en stor gryde op ved lav varme, og steg urterne i en god mængde olie under jævnlig omrøring, imens det simrer let, i ca. 5 min.
Skræl græskaren (gøres nemmest med en brødkniv), kassér indmaden, og skær resten i grove tern.
Tilsæt græskarternene til gryden sammen med karrypasta og kokosmælk. Hæld vand i, indtil det dækker fyldet, og lad det simre i ca. 20 min., indtil græskaren er blevet helt mør.
Rist kernerne på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.
Lun bollerne på en brødrister eller i ovnen.
Hak korianderen groft.
Blend suppen med en stavblender (pas på det er varmt), og smag til med salt og peber.
Fordel suppen i skåle, og top med de grønne forårsløgtoppe, chili, ristede græskarkerner og hakkede koriander. Servér bollerne til.
Primitivo surdejsboller:
Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.
Kommentarer og forslag til opskriften