0
Butternutsuppe med rød karry rejer
Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Næringsfordeling pr. person

Energi: 598 kcal

Fedt: 36,1g

Kulhydrat: 45,1g

Protein: 22,7g

Kostfibre: 11,1g

 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
butternut squashgulerodkokosmælkhvidløgløgoliesaltcitron
1 min.
Suppen

Pil og hak løg og hvidløg groft.

Skyl gulerødderne og butternut squashen og skræl dem begge med en kartoffelskræller eller en kniv. Halvér squashen. Fjern kernerne med en ske og kassér dem. Skær butternut squashen ud i store tern. Skær gulerødderne ud i ca. 2 cm tykke skiver.

Varm en pande op ved middel varme og steg løg og hvidløg i 1 tsk. olie pr. person i ca. 2 min til det er gyldent. Tilsæt butternut squashen og gulerødderne og steg videre i 2 min. Tilsæt kokosmælken og 3 dl vand pr. person og lad det simre under låg i ca. 15 min.

Hæld væden i en separat skål og blend suppen, mens væden tilsættes lidt efter lidt, indtil suppen får den ønskede konsistens. Smag til med salt og citronsaft.

græskarkernerSkagenfood håndpillede Ishavsrejerrød thai karrypastesaltolie
20 min.
Stegning

Varm en pande op til middelhøj varme. Rist græskarkernerne af på den tørre pande, så de bliver gyldne i farven og begynder at ”poppe”. Tag kernerne af panden og varm panden op ved fuld styrke. Når panden er rygende varm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person og rejerne steges i 30 sekunder uden omrøring. Sluk for varmen og tilsæt karrypastaen under omrøring. Smag til med salt eller evt. fiskesauce.

30 min.
Anretning

Fordel suppen i skåle og top med rejer og græskarkerner.  

Bonusinfo

Vores udvalgte rejer er fanget i Ishavet i det Nordatlantiske område omkring Grønland og Canada. De koges direkte på havet, og fryses straks derefter ind. Efterfølgende bliver de håndpillet, for så at blive lagt i lage. Kvalitet, der bare smager godt! 

Rejerne er bæredygtigt fanget og MSC certificerede.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?