0

Bygotto med blomkål, spinat og mascarpone (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Hak løg og hvidløg helt fint og sauter dem i olie til de er klare. Skyl perlebyggen under koldt vand, dryp af og kom dem i gryden - rist dem med 2 min. Kom hvidvinen ved og lad det simre til den er helt optaget. Hæld 2½ dl fond ved, krydr med salt og peber og kog det 7-8 min. under låg. Sluk for varmen og lad kornene trække ca. 10 min. til de er møre. Riv imens blomkålen groft på rivejernet. Fjern de grove stilke på spinaten og snit bladene strimler. Vend blomkål, spinat, mascarpone og parmesan i gryden, læg igen låg på og lad det trække 5 min. Smag til med salt og peber og server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?