0
Bygotto med filet af svinekam
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
perlebyg
1 min.
Perlebyggen

Kog perlebyggen i en gryde med rigeligt vand og salt - kog i ca. 12-15 min under låg.

filet af svinekamsalt
3 min.
Kødet

Krydr kødet med salt på alle sider, og læg til side.

gulerodforårsløggrønne asparges
5 min.
Grøntsagerne

Skræl gulerødderne, pil det yderste lag af forårsløget, og knæk den nederste del af aspargesene af. Skyl grøntsagerne grundigt. Flæk gulerødderne og forårsløget i kvarte, og lav lange strimler af aspargesene med en skræller.

oliesort peber
15 min.
Kødet

Varm en pande op ved middelhøj varme. Kom 1 tsk. olie på panden, og steg kødet ca. 2 min på alle sider. Vil du gerne have kødet helt gennemstegt, så steg det i 2 min mere på hver side. Lad det hvile, indtil servering. Skær i 2 cm. tykke skiver, og krydr med salt og peber.

20 min.
Gulerod og forårsløg

Varm en pande op ved middelhøj varme. Steg først gulerødderne i 2 tsk. olie pr. person i ca. 2 min. Tilsæt forårsløget, og steg videre i ca. 3 min under omrøring, indtil grøntsagerne er møre. Krydres med salt og peber.

creme frisk 9%
25 min.
Bygotto

Bland creme frisken og bygkernerne i en kasserolle, og varm stille og roligt op ved lav varme. Smag til med salt.

eddike
28 min.
Aspargesene

Vend aspargesstrimlerne med 1 tsk. eddike og 1 tsk. olivenolie pr. person, og krydr med salt.

parmigiano reggiano (Parmesan)
30 min.
Anretning

Fordel bygottoen i dybe tallerkener, og anret de stegte grøntsager og kødet henover. Top med aspargesstrimler og revet parmesan.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
567 kcal
Fedt:
23,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
10,8 g
Kulhydrat:
40 g
heraf sukkerarter:
10,2 g
Kostfibre:
12,7 g
Protein:
39,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?