0
Bygotto provencale med stegt kuller
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Klassikere med et twist
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

perlebyg
1 min.
Byg

Kog perlebyg i rigeligt godt saltet vand i 12 min., og lad det dræne af i en sigte. 

perlebygcreme fraiche 38%aubergineparmigiano reggiano (Parmesan)zittauerløggrøn zucchinihvidløgtomaterrød peberfrugt
2 min.
Bygotto

Hak løg og hvidløg fint.

Skær aubergine, zucchini, tomater og peberfrugt i små tern, og sautér dem af i en tykbundet gryde i halvt smør/halvt olivenolie, til de er gyldne. Krydr med salt og peber.

Tilsæt løg og hvidløg, og sautér dem med i et par min., til de er klare, uden at de har taget farve.

Tilsæt de kogte byg, og lad dem sautere med i 1 min.

Rør creme fraiche og revet parmesan i. kog igennem, og smag til med salt og peber. Ottoen skal være cremet og let våd i konsistensen. Tilsæt eventuelt lidt mere vand/bouillon for at justere konsistensen.

Læg låg på gryden, og lad byggen trække i 3-4 min., mens du steger fisken.

kullerfilet uden skind
30 min.
Fisk

Krydr fisken med salt og peber, og steg den i 2-3 min. i lidt neutral olie på en varm pande.

Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre i yderligere 2 min..

Tilsæt et par generøse klumper smør til panden, og lad smørret bruse op. Steg videre i 1-2 min., vend fisken, og drypsteg i 1 min., så er fisken klar til servering.

35 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?