0
Caesar salad med smilende æg & pankostegt kuller

Caesar salad med smilende æg & pankostegt kuller

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ansjoserparmigiano reggiano (Parmesan)hvidløgmayonnaise
1 min.
Caesar dressing

Rør en mayonnaise med finthakkede ansjoser, samt olien fra ansjoserne, en smule sennep hvis du har (jeg bruger 1 tsk pr. pers.), finthakket hvidløg (brug det halve her) og revet parmesan (brug 2/3 her). Justér evt. syren med lidt hvidvinseddike eller citronsaft.

romainesalat
5 min.
Salat

Del romaine i mundrette stykker, og kom salaten i iskoldt vand i mindst 5 min. Dræn vandet fra, og slyng salaten HELT tør i en salatslynge.

kullerfilet uden skindpanko rasp
10 min.
Fisk

Skær fisken i ca. 2 cm brede stykker, og krydr dem med salt og peber. Vend fiskestrimlerne i lidt hvedemel og derefter i sammenpisket æg (dette er ekstra æg - de følger ikke med) og til sidst i panko (rasp). Fritér dem, til de er gyldne og sprøde, eller steg dem på en stor dyb pande/gryde i masser af neutral olie (mindst 1 cm - men gerne 2-3 cm olie). Fisken steges primært på den ene side i ca. 3-4 min., til den er pænt gylden, hvorefter den vendes og steges, til den er sprød og gylden på den anden side også. De friterede fisk afdryppes på fedtsugende papir, og drysses med lidt fint salt.

Fif: for en mindre kompliceret og sundere version kan man i stedet ovnbage den krydrede fisk i en 200 grader forvarmet ovn i 8-10 min., til den nemt deler sig i flager. Her skal fisken altså ikke paneres først.

æg
15 min.
Smilende æg

Kog æg i 6 min. Køl dem let af, og pil og halvér dem. Drys med lidt salt og peber på skærefladen.

Primitivo surdejs bolle med fuldkornhvidløg
20 min.
Croutons

Skær bollerne i tern på ca. 1 x 1 cm (eller riv dem i rustikke stykker) ,og steg dem på en pande i rigeligt god olivenolie. Kom det sidste hvidløg på (presset), og steg til croutoner og hvidløg er gyldent. Drys med fint salt, og lad dem dryppe af på køkkenrulle. 

parmigiano reggiano (Parmesan)
30 min.
Anretning

Som vist på billedet. Vend salaten sammen med dressingen. Fordel salat og dressing i midten af en tallerken, kom stegt fisk over, riv det sidste parmesan over, og top med 2 halve smilende æg pr. pers. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper.  Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.

Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?