0
Cæsar salat med portobello, spejlæg, quinoa og croutoner

Cæsar salat med portobello, spejlæg, quinoa og croutoner

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

pitabrød
1 min.
Bag croutonerne

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.

Dæk en bageplade med bagepapir.

Skær brødet i små tern, vend med 1 spsk. olie pr. pers., og krydr med salt og peber.

Spred brødternene ud på bagepladen, og rist dem i ovnen i ca. 10 min., indtil de får lidt farve, og bliver sprøde.

portobellosvampe
5 min.
Bag svampene

Dæk en ny bageplade med bagepapir.

Skær svampene i kvarte, spred dem ud på bagepladen, og vend med lidt salt og 1/2 spsk. olie pr. pers.

Bag dem i ca. 15 min., indtil de har fået godt med farve.

quinoa
10 min.
Kog quinoaen

Skyl quinoaen i en sigte, og sæt den over at koge i rigeligt, letsaltet vand stille og roligt i 5-10 min. under låg, til den er mør.

spidskålcitron
15 min.
Hak kålen

Hak kålen i mundrette stykker, overfør den til en skål, krydr med citronsaft, salt og peber, og knug det godt ind i kålen.

Kassér den eventuelle væske, der kommer efter kålen har trukket.

mayonnaiseskalotteløgkrystal karl
20 min.
Rør dressingen

Riv ost og løg ned i en stor skål, tilsæt mayonnaise og 1 spsk. vand pr. pers., rør rundt, og smag til med salt og peber.

æg
25 min.
Steg æggene

Sæt en pande over ved mellem varme, og tilsæt lidt olivenolie. Steg æggene til spejlæg, og krydr med lidt salt. Tag æggene af panden, og skær i tykke skiver.

Kom alle ingredienserne, på nær quinoaen, i skålen med dressingen, og vend det godt rundt. Smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel quinoa i skåle, og anret salaten henover.

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Næringsindhold pr. person:

Energi:
675 kcal
Fedt:
29 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,8 g
Kulhydrat:
75,5 g
heraf sukkerarter:
4,9 g
Kostfibre:
11,2 g
Protein:
22,1 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?