Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.
Skær broccolien i mundrette stykker og spred ud på bagepladen med 1 tsk. olie pr. person. Krydr med salt og peber og bag broccolien i ca. 15 min., indtil den har fået godt med farve og er blevet mør.
Dæk en ny bradepande med bagepapir.
Skær brødet i små tern og vend med 1 tsk. olie pr. person og riv halvdelen af hvidløget henover. Spred ud på bagepladen og rist i ovnen i ca. 15 min., indtil de får lidt farve og bliver sprøde.
Varm en pande op ved høj varme. Steg kyllingebryst i 1 tsk. olie pr. person i 3-4 min. på begge sider, indtil kyllingen lige netop er gennemstegt.
Skæres i skiver, og krydres godt med salt og peber.
Hæld creme frisk i en stor skål, og tilsæt revet ost og resten af hvidløget og drænede kapers. Smag til med salt og peber.
Pil bladene af salaten, og tilsæt dem til dressingen sammen med broccolien, kyllingen og brødet.
Vend salaten godt sammen og smag til med salt, peber og evt. lidt eddike.
Anret salaten på et fad og servér.
Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.
Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!
- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.
Alt sammen med et formål: Maximal Umami!
Primitivo surdejsboller:
Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.
Kommentarer og forslag til opskriften