0
Cæsarsalat med bagte broccoli, sprødt brød og hjertesalat

Cæsarsalat med bagte broccoli, sprødt brød og hjertesalat

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

broccoli
1 min.
Bag broccolien

Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og dæk en bageplade med bagepapir.

Skær broccolien i mundrette stykker, og spred den ud på bagepladen med 1 tsk. olie pr. pers. Krydr med salt og peber, og bag broccolien i ca. 15 min., til den har fået godt med farve, og er blevet mør.

Primitivo surdejs bolle med fuldkornhvidløg
10 min.
Bag brødet

Dæk en ny bageplade med bagepapir.

Skær brødet i små tern, og vend med 1 tsk. olie pr. pers., og riv halvdelen af hvidløget henover.

Spred det ud på bagepladen, og rist i ovnen i ca. 15 min., til det får lidt farve, og bliver sprødt.

kyllingebryst
15 min.
Steg kyllingen

Varm en pande op ved høj varme, og steg kyllingebryst i 1 tsk. olie pr. pers. i 3-4 min. på begge sider, til kyllingen lige netop er gennemstegt. 

Skær den i skiver, og krydr godt med salt og peber.

græsk yoghurt, 10%kaperskrystal karlhjertesalat
20 min.
Rør dressingen

Hæld yoghurt i en stor skål, og tilsæt revet ost, resten af hvidløget og drænede kapers. Smag til med salt og peber.

Pil bladene af salaten, og tilsæt dem til dressingen sammen med broccolien, kyllingen og brødet. 

Vend salaten godt sammen, og smag til med salt, peber og evt. lidt eddike.

30 min.
Anretning

Anret salaten på et fad, og servér straks.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
564 kcal
Fedt:
24,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
8,2 g
Kulhydrat:
35,7 g
heraf sukkerarter:
6,3 g
Kostfibre:
9,4 g
Protein:
48,3 g