0
Cæsarsalat med bagte gulerødder, kapers og brødcroutoner

Cæsarsalat med bagte gulerødder, kapers og brødcroutoner

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

gulerod
1 min.
Bag gulerødderne

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær gulerødderne i ca. 1 cm tykke skiver, og spred dem ud på bagepladen.

Vend gulerødderne med salt og peber, og bag dem i 15-20 min., indtil de er blevet møre og har fået lidt farve.

Primitivo surdejs bolle med fuldkornhvidløg
10 min.
Bag brødet

Dæk en ny bradepande med bagepapir. Skær brødet i tern, og spred dem ud på bagepladen. Riv hvidløget henover, og tilsæt 1/2 spsk. olie pr. person.

Krydr med salt, og bag i ovnen i ca. 15 min., indtil brødet begynder at blive sprødt.

kyllingebryst uden skind
20 min.
Steg kyllingen

Varm en pande op ved høj varme. Steg kyllingebryst i 1/2 spsk. olie pr. person i 3-4 min. på begge sider, indtil kyllingen lige netop er gennemstegt. 

Skæres i skiver, og krydres godt med salt og peber.

krystal karlkaperscreme frisk 9%
25 min.
Rør dressingen

Hæld creme frisk i en stor skål, og tilsæt revet ost og drænede kapers. Smag til med salt og peber.

Pil bladene af salaten, og tilsæt dem til dressingen.

30 min.
Anretning

Kom gulerødder, kylling og brødcroutoner i salaten, vend det godt rundt, og smag til med salt og peber.

Servér straks.

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Næringsindhold pr. person:

Energi:
592 kcal
Fedt:
25,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,2 g
Kulhydrat:
48,5 g
heraf sukkerarter:
14,9 g
Kostfibre:
9,3 g
Protein:
38,5 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?