Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen ved 180 grader varmluft. Dæk en bageplade med bagepapir.
Flæk bederne i både. Spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med salt.
Bag bederne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve, og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i bederne undervejs for en jævn stegning.
Sæt en gryde med kraftigt saltet vand over at simre.
Læg kyllingen i vandet, og lad det simre i ca. 7-8 min., indtil kyllingen lige netop er gennemstegt. Kassér vandet og lad kyllingen dampe af.
Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde, og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min under låg ved middel varme, indtil al vandet er fordampet. Sluk for varmen og lad bulguren hvile under låg i 5 min. Rør godt rundt i bulguren, så kornene adskilles.
Riv løget og osten ned i en skål, og tilsæt drænede kapers og creme frisk. Rør det godt rundt, og smag til med salt og peber.
Pil bladene fra stokken på salaten.
Anret bederne og salaten i bunden af et fad. Skær kyllingen i stykker, og anret henover med bulguren, og top med dressingen.
Bøllingsø er fremstillet af komælk fra Midtjylland. Det økologiske mejeri producerer denne fantastiske faste ost. De fire økologiske landmænd Mads, Gert, Niels og Bjarne gør en dyd ud af, at leve op til de økologiske krav. Osten er en emmentalertype med de karakteristiske store huller og den søde nøddeagtige smag. Den er modnet cirka 8 uger. Osten færdigmodnes på Grand fromages affinageri.
Kundekommentarer ()