0
Dampet kyllingebryst med cæsardressing og råstegte beder

Dampet kyllingebryst med cæsardressing og råstegte beder

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

rødbeder
1 min.
Bag bederne

Forvarm ovnen ved 180 grader varmluft. Dæk en bageplade med bagepapir.

Flæk bederne i både. Spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med salt.

Bag bederne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve, og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i bederne undervejs for en jævn stegning.

kyllingebryst
10 min.
Damp kyllingen

Sæt en gryde med kraftigt saltet vand over at simre.

Læg kyllingen i vandet, og lad det simre i ca. 7-8 min., indtil kyllingen lige netop er gennemstegt. Kassér vandet og lad kyllingen dampe af.

bulgur
15 min.
Kog bulguren

Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde, og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min under låg ved middel varme, indtil al vandet er fordampet. Sluk for varmen og lad bulguren hvile under låg i 5 min. Rør godt rundt i bulguren, så kornene adskilles.

creme frisk 9%Bøllingsø ostkapersskalotteløg
20 min.
Rør dressingen

Riv løget og osten ned i en skål, og tilsæt drænede kapers og creme frisk. Rør det godt rundt, og smag til med salt og peber.

hjertesalat
25 min.
Forbered salaten

Pil bladene fra stokken på salaten.

30 min.
Anretning

Anret bederne og salaten i bunden af et fad. Skær kyllingen i stykker, og anret henover med bulguren, og top med dressingen.

Bonusinfo

Bøllingsø er fremstillet af komælk fra Midtjylland. Det økologiske mejeri producerer denne fantastiske faste ost. De fire økologiske landmænd Mads, Gert, Niels og Bjarne gør en dyd ud af, at leve op til de økologiske krav.  Osten er en emmentalertype med de karakteristiske store huller og den søde nøddeagtige smag. Den er modnet cirka 8 uger. Osten færdigmodnes på Grand fromages affinageri. 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
534 kcal
Fedt:
16,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,2 g
Kulhydrat:
50,8 g
heraf sukkerarter:
20,3 g
Kostfibre:
5,2 g
Protein:
41,4 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?