Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min. under låg ved svag varme. Lad den kogte bulgur afdryppe og køle lidt af i en sigte.
Sæt en gryde med saltet vand over at koge.
Skyl kålen grundigt, og skær den ud i grove stykker. Kom den i det kogende vand i ca. 1 min., hvorefter den drænes for vand, og skylles i koldt vand for at stoppe kogningen.
Skyl purløget grundigt, afdryp for vand, og hak det fint.
Skær pitabrødet i grove tern, og rist det på en pande under omrøring i ca. 5 min. i 1 tsk. olivenolie pr. person. Rist til croutonerne har en gylden overflade. Krydr med salt og overfør til fedtsugende papir.
Hæld creme frisken i en skål. Pil hvidløget, riv det på den fine side af et rivejern, og kom det i creme frisken. Tilsæt 1/2 spsk. eddike pr. person, og smag til med salt og peber.
Krydr kyllingen godt med salt og peber.
Varm en pande op ved middelhøj varme. Tilsæt 2 tsk. olie, læg kyllingebrystet på panden, og steg i ca. 5 min på hver side. Lad det hvile indtil servering, hvor det skæres i 1 cm tykke skiver.
Læg bulguren i bunden af et fad, og anret kål, kylling og croutoner henover. Hæld dressingen henover, og top med purløg og revet ost.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()