0
Cæsarsalat med stegt kyllingebryst og brødcroutoner

Cæsarsalat med stegt kyllingebryst og brødcroutoner

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
bulgur
1 min.
Bulgur

Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min. under låg ved svag varme. Lad den kogte bulgur afdryppe og køle lidt af i en sigte.

savoykålpurløg1salt
5 min.
Kål

Sæt en gryde med saltet vand over at koge. 

Skyl kålen grundigt, og skær den ud i grove stykker. Kom den i det kogende vand i ca. 1 min., hvorefter den drænes for vand, og skylles i koldt vand for at stoppe kogningen.

Skyl purløget grundigt, afdryp for vand, og hak det fint. 

 

store pita / somunolivenolie, ekstra jomfru
15 min.
Croutoner

Skær pitabrødet i grove tern, og rist det på en pande under omrøring i ca. 5 min. i 1 tsk. olivenolie pr. person. Rist til croutonerne har en gylden overflade. Krydr med salt og overfør til fedtsugende papir.

creme frisk 9%hvidløgeddikesort peber
25 min.
Dressing

Hæld creme frisken i en skål. Pil hvidløget, riv det på den fine side af et rivejern, og kom det i creme frisken. Tilsæt 1/2 spsk. eddike pr. person, og smag til med salt og peber. 

 

kyllingebryst uden skind
30 min.
Kylling

Krydr kyllingen godt med salt og peber.

Varm en pande op ved middelhøj varme. Tilsæt 2 tsk. olie, læg kyllingebrystet på panden, og steg i ca. 5 min på hver side. Lad det hvile indtil servering, hvor det skæres i 1 cm tykke skiver.

parmigiano reggiano (Parmesan)
45 min.
Anretning

Læg bulguren i bunden af et fad, og anret kål, kylling og croutoner henover. Hæld dressingen henover, og top med purløg og revet ost. 

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
599 kcal
Fedt:
19,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,1 g
Kulhydrat:
52,7 g
heraf sukkerarter:
2,2 g
Kostfibre:
12,9 g
Protein:
45,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?