Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær brødet i små tern, og rist dem på en pande med 1/2 spsk. olie pr. person. Lad brødet riste ved middelhøj varme under jævnlig omrøring, indtil overfladen bliver sprød og gylden. Krydr med salt og peber.
Riv osten ned i en stor skål og tilsæt hakkede kapers, creme frisk og smag til med sukker, salt, peber og citronsaft.
Sæt en gryde med saltet vand over at koge.
Snit blomkålen i mundrette stykker, og kog i 2 min., indtil de er møre, men stadig har bid. Sigt vandet fra, og lad dem dampe af i sigten.
Varm en pande op ved høj varme. Steg kyllingebryst i 1/2 spsk. olie pr. person i 3-4 min. på begge sider, indtil kyllingen lige netop er gennemstegt.
Skæres i skiver, og krydres godt med salt og peber.
Pil bladene fra stokken på salaten.
Kom blomkålen, kyllingen, croutonerne og salaten i dressingen, og smag til med salt og peber.
Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.
Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!
- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.
Alt sammen med et formål: Maximal Umami!
Kommentarer og forslag til opskriften